Duur 02:41
Gepubliceerd op 23 juni 2020

Eierkoeken van Robèrt van Beckhoven

Eierkoeken zijn een makkelijke lekkernij. U kunt ze eten bij het ontbijt of als tussendoortje. En ze zijn makkelijk mee te nemen. Volgens Robèrt van Beckhoven zijn ze het aller lekkerst als u ze zelf maakt en dat is volgens hem niet moeilijk. Het vergt wel wat voorbereiding, want het beslag moet een nacht staan.  

Ingrediënten (voor 10 tot 12 stuks):

  • 100 gram ei (zo vers mogelijk)
  • 200 gram basterdsuiker (dit geeft een mooiere kleur dat gewone suiker)
  • 50 gram melk
  • 300 gram bloem
  • 10 gram ammoniumbicarbonaat

Bereidingswijze:

Meng de eieren, basterdsuiker en melk ongeveer 10 minuten langzaam in de keukenmachine. Voeg de melk als laatste toe.

Zeef de bloem en de ammoniumbicarbonaat en meng kort door de eiermassa. Start de machine voorzichtig op, anders stuift het meel eruit.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag een nacht staan op kamertemperatuur. Dit is belangrijk voor het intrekken van de ammonium.

Verwarm de volgende dag de oven voor op 230 ⁰C.

Slap het beslag iets af met water. Vul de spuitzak met het beslag en spuit grote doppen op de bakplaat. Of gebruik een lepel of een ijsknijper.

Bak de eierkoeken in ca. 8 minuten af in de oven. Steek de eierkoeken direct na het bakken los en laat goed afkoelen. Serveer met boter en kristalsuiker.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

    jantsje51 says:

    Robert gebruikt amoniumcarboraat voor de eierkoeken maar dit is kankerverwekkend. Kan het niet beter mer iets anders, b.v.wijnsteenbakpoeder ? Gr. Janny

Bekijk ook

Meer