Duur 03:25
Gepubliceerd op 26 juni 2020

Indische bladerdeeghapjes van Robèrt van Beckhoven

Deze Indische bladerdeeghapjes zijn lekker op warme en koude dagen. De licht pittige smaak van de Indische kruiden, maken dit een erg smakelijk hapje. Robèrt maakt eerst een soezenbeslag. Dat geeft meer smaak en lucht aan het hapje. 

Ingrediënten (voor ongeveer 45 stuks):

  • 15 plakjes kant-en-klaar bladerdeeg
  • 500 gram (varkens)gehakt
  • 1 ei
  • 60 gram paneermeel
  • 150 gram soezenbeslag (zie onder)
  • Indische kruiden naar smaak
  • water
  • ½ losgeklopt ei om af te strijken
  • sesamzaadjes
  • geraspte kaas naar keuze

Voor het soezenbeslag:

  • 50 gram water
  • 25 gram boter
  • snuf zout
  • 25 gram bloem
  • 50 gram ei

Bereidingswijze:

Begin met het maken van het soezenbeslag. Breng hiervoor het water en de boter in een pan aan de kook.

Haal de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het zout toe. Meng goed door. Zet de pan terug op het vuur en gaar de massa al roerende tot er een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.

Neem de pan weer van het vuur en doe het beslag over in een mengkom. Klop eerst de ergste hitte van het beslag af en voeg vervolgens het ei toe.  Laat het beslag afkoelen voordat je het door het gehakt mengt.

Van de bladerdeeghapjes:

Meng het gehakt, het ei, het paneermeel, het soezenbeslag en de Indische kruiden goed door elkaar. Verdeel dit mengsel in 15 gelijke porties en rol hier pilletjes van, ongeveer 8 centimeter lang.

Leg op ieder plakje bladerdeeg iets voor het midden een saucijsje. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met een beetje water en vouw het deeg overlangs dicht om het saucijsje in te sluiten. Druk de randjes goed aan. Snijd ieder saucijzenbroodje in 3 gelijke stukjes. Leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat en laat ca. 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.

Bestrijk de broodjes voordat ze de oven in gaan met ei. Bestrooi ⅓ van de broodjes met sesamzaadjes, ⅓ met geraspte kaas en laat ⅓ naturel.

Bak de saucijzenbroodjes in 25 minuten goudbruin en gaar. De eerste 15 minuten op 200 ⁰C. Zet daarna de oven voor de laatste 10 minuten terug naar 180 ⁰C.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reactie

    Cesaria says:

    Hallo,

    Heel tof en lekker recept!
    Merci Robert!

Bekijk ook

Meer