Duur 06:02
Gepubliceerd op 21 oktober 2020

Dit kookt MAX Vandaag: Mexicaanse bonen met polentaballen

Dit keer een gerecht met een pittig tintje, want door deze Mexicaanse bonen gaat chipolte saus. Chipolte is een gerookte jalapeñopeper en samen met nog een aantal andere ingrediënten wordt het een chipolte saus. Kunt u niet zo goed tegen pittig? Er zijn ook mildere varianten te koop.

(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen) 

Ingrediënten:

  • 280 milliliter water
  • 60 gram polenta
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 blik zwarte bonen à 200 gram
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • peper, zout
  • 2 eetlepels chipotle saus

Bereidingswijze:

Breng het water in een waterkoker aan de kook. Doe de polenta in een kom en voeg een beetje zout toe. Schenk het water erbij in de kom en roer goed door. Laat afkoelen.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Bak circa 3 minuten. Spoel de bonen uit en voeg samen met de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de chipotlesaus toe. Schep de polenta met een lepel op de stoof en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten garen.

Verdeel de stoof en de polentaballen over de borden.

Smakelijk eten!

Emina Zorlak bespreekt dit recept op 21 oktober 2020 ook in het NPO Radio5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie