Bak mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:22

Uitzending: vr 11 okt 2019 12:00

Crumble met verse nectarines en vanillesaus

Anna trapt het gloednieuwe seizoen van Bak mee met MAX feestelijk af met deze crumble met verse nectarines en vanillesaus. Een crumble is lekker voor bij de thee en koffie, maar ook als toetje. En ook nog eens relatief eenvoudig om te maken.

Ingrediënten:

Voor de crumble:

  • 150 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 75 gram suiker
  • snufje zout

Voor de vulling :

  • 8 nectarines
  • klontje roomboter, om te bakken
  • 1 eetlepel honing

Voor de garnering :

  • handje kokosrasp
  • handje amandelschaafsel

Voor de vanillesaus:

  • 125 ml slagroom
  • 125 ml volle melk
  • 50 gram suiker
  • 0,5 vanillestokje
  • 4 eieren

Extra nodig:

  • vlaaivorm porselein, 22 centimeter
  • hand of keukenmixer

Bereidingswijze:

Van de crumble:

Zet de oven aan op 200 graden hete lucht.

Meng de bloem, boter, suiker en zout in een kom tot een kruimelig deeg.

Was de nectarines, verwijder de pit en snijd de nectarines in 8 partjes. Smelt een klontje boter. Bak hierin de nectarines goudbruin en voeg de honing toe. Zet het vuur lager; de honing gaat karamelliseren en kan anders snel verbranden. Verdeel de gebakken nectarines in een vlaaivorm en strooi het kruimeldeeg eroverheen.

Plaatst de crumble midden in de oven en bak circa 25 minuten.

Strooi de kokosrasp en amandelschaafsel eroverheen en bak in circa 5 minuten goudbruin.

Van de vanillesaus:

Breng de slagroom, melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.

Splits de eieren; de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers op met de rest van de suiker. Schenk een beetje kokende melk op de eidooiers, roer dit goed door en schenk dit weer bij de rest van de melk in de pan. Verwarm het geheel al roerende op laag vuur.

Zet alvast een kom met koud water klaar. Zeef de vanillesaus boven een schaaltje en laat boven de kom met koud water afkoelen indien u het koud wilt serveren.

Geniet ervan!

Geef een reactie