Bak mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:23

Uitzending: vr 1 nov 2019 13:00

Biscuitrol met citroencrème en rood fruit

Het heerlijke aan een biscuitrol is, is dat in principe alles er lekker bij is. Alle soorten fruit, chocolade of met jam. Een veelzijdige lekkernij. Anna maakt de biscuitrol met een citroencrème en rood fruit.

Ingrediënten (voor circa 8 plakken):

Voor het biscuit:

  • 2 eieren
  • 60 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • 10 gram maïzena
  • 1 eetlepel poedersuiker

Voor de vulling  en garnering:

  • rasp en sap van 1 à 2 citroenen
  • 200 milliliter slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 400 gram mascarpone
  • 250 gram verse aardbeien
  • 125 gram verse bramen
  • 125 gram verse blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • Optioneel paar verse muntblaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 graden hete lucht.

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa. Zeef hier de bloem en maïzena boven en spatel door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schenk hier het beslag op. Strijk met een paletmes uit tot een vorm van ongeveer 20 x 30 centimeter. Bak in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Rasp en pers de citroenen uit. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Voeg daarna beetje bij beetje de mascarpone toe en klop dit door tot een gladde massa. Voeg de citroenrasp en naar smaak wat sap toe. Mix het geheel goed en zet in de koelkast.

Bestrooi de werkbank met poedersuiker en leg daar het gebakken biscuit op, dit zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Smeer direct de plak biscuit in met twee derde van de citroencrème.

Snijd de aardbeien in kwarten.

Verdeel twee derde van het rode fruit over de biscuit, maar zorg ervoor dat er een rand aan de lange kant vrij blijft. Rol de biscuit op en zorg ervoor dat de vrije rand en de sluitingsrand aan de onderkant zit. Leg de rol circa 15 minuten in de koelkast om op te stijven.

Bestrijk de overgehouden crème met een paletmes over de bovenkant van de rol en verdeel de rest van het fruit erover. Bestrooi eventueel met wat gehakte munt.

Geniet ervan!

Geef een reactie