Bladerdeeg kaneelkrakelingen van Robèrt van Beckhoven

Krakelingen kunnen op 2 manieren gemaakt worden:  met bladerdeeg of met een spuitdeeg. In dit geval maakt Robèrt van Beckhoven kaneelkrakelingen van bladerdeeg. Dit koekje wordt vaak gegeten bij een uitvaart of begrafenis. Dat komt door de vorm. Er zit namelijk geen eind en geen begin aan. Dat symboliseert de overgang van het aardse naar het hemelse bestaan.

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Suiker (naar smaak)
  • Kaneel (naar smaak)

Extra nodig:

  • Krakelingen steker

Bereiding kaneelkrakelingen

Rol een plak vers bladerdeeg uit. Steek hier met een speciale krakelingen-steker de vorm van krakelingen uit. Eerst de buitenste vorm, daarna nog de 3 kleine gaatjes wat het een specifieke krakelingenvorm geeft.

Meng suiker en kaneel door elkaar. Strooi dit uit over een bakplaat of plank. Pak de uitgestoken krakelingen en meng deze door de kaneelsuiker. Rol met een deegroller plat, zodat er lange krakelingen ontstaan.

Bak de kaneelkrakelingen af op 170 graden, voor zo’n 20 tot 25 minuten. Tot het bladerdeeg goudbruin van kleur en gaar is.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina. Zoekt u het recept voor kaneelkrakelingen met een spuitdeeg? Die vindt u hier.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie