Bak mee met MAX: chocoladereepjes met pistache-karamelvulling
Publicatiedatum: 21 november 2025
Zin in een echte verwennerij? Deze zelfgemaakte pistache-karamelrepen zijn een echte traktatie. Het maken kost wat tijd en aandacht, maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Het is ook leuk om cadeau te geven of gewoon lekker zelf van te genieten.
Ingrediënten:
Karamelvulling
- 125 gram suiker
- 125 gram slagroom
- 15 gram melkchocolade
- 15 gram boter
- snufje zeezout
Pistacheganache
- 150 gram slagroom
- 300 gram witte chocolade
- 50 gram pistachepasta (100%)
Afwerking
- 250 gram pure chocolade, getempereerd
Extra nodig
- reepvormpjes
Werkwijze:
Karamelvulling:
Verwarm de suiker op matig vuur tot een goudbruine karamel. Neem de karamel van het vuur en schenk voorzichtig de room erbij. Let op: dit gaat even enorm borrelen. Zet de pan terug op laag vuur en roer rustig door tot de suiker weer is opgelost en er een gladde karamelsaus ontstaat. Neem daarna de pan weer van het vuur en voeg de melkchocolade, boter en het zeezout toe. Roer vervolgens alles tot een homogene karamelvulling en laat afkoelen op een plaatje.
Pistacheganache:
Breng de slagroom aan de kook, hak de witte chocolade in stukjes en doe in een kom. Neem de pan van het vuur en schenk over de chocolade. Laat het smelten en voeg de pistachepasta toe. Roer dit vervolgens tot een homogene massa. Laat afkoelen op een plaatje.
Afwerking:
Doe de getempereerde chocolade in een spuitzak. Spuit de reepvormpjes vol met chocolade en houd de vorm aan alle kanten een beetje schuin, zodat alle holtes volledig bedekt zijn. Tik een paar keer met het (plamuur)mes tegen de zijkant van de vorm om luchtbellen te verwijderen. Keer de vorm ondersteboven boven een plaatje en tik hem een paar keer af om de overtollige chocolade eruit te laten lopen. Schraap met het plamuurmes de overtollige chocolade van de bovenkant. Laat circa 5 minuten uitharden. Schraap daarna nogmaals de overtollige chocolade van de bovenkant en laat nog circa 10 minuten uitharden.
Doe de karamelvulling in een spuitzak en vul de reepjes tot circa een derde. Doe de pistacheganache in een spuitzak en vul de reepjes tot net onder de rand. Laat circa 15-30 minuten opstijven in de koelkast. Schenk wat getempereerde chocolade op de chocoladevorm en strijk het teveel er met een paletmes netjes vanaf. Laat minimaal 10 minuten opstijven op een koele plek. Keer de chocoladevorm om. Tik er indien nodig een paar keer voorzichtig tegenaan, zodat de pistache-karamelreepjes zachtjes op de werkbank vallen.
Geniet ervan! Kijk hier voor meer recepten. Bak mee met MAX is elke vrijdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2.
(Fot0: © MAX)



