Carla met haar amandelkoekjes.

Amandelkoekjes van Carla

In aflevering 4 moet Carla de Heel Holland Bakt-tent verlaten. De van oorsprong Italiaanse maakt in Tijd voor MAX Italiaanse amandelkoekjes.

Ingrediënten

  • 500 gram amandelmeel
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 vanille essence
  • 2 eieren
  • 30 milliliter limoncello
  • Geraspte citroen

Extra nodig, ter decoratie

  • Amandelen
  • Bigarreux (gekonfijte kersen)

Bereiding amandelkoekjes

Meng alle ingrediënten in een kom en vorm een bal. Zet dit voor 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak daarna balletjes van 25 gram. Rol die door de suiker. Druk afwisselend een amandelnootje en een bigarreux in het balletje.

Bak de koekjes in de oven op 200 graden, tussen de 10 en 15 minuten.

Wilt u weten hoe Carla haar deelname aan Heel Holland Bakt heeft beleeft? Dat kunt u hier lezen.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron Carla, foto: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie