Pasfoto op Museumkaart

De nieuwe Museumkaart wordt voortaan voorzien van een pasfoto van de houder. Al eerder was de kaart voorzien van een foto, maar die werd geschrapt om de aankoopdrempel te verlagen. De Museumvereniging komt daar nu op terug.

Gratis toegang

De Museumkaart, tot 2003 bekend als de Museumjaarkaart, biedt de houder gratis toegang tot meer dan 400 musea. Alleen bij grote tentoonstelling wordt vaak een toeslag gevraagd. Tot 2003 was de kaart voorzien van een pasfoto. Die werd geschrapt. Het risico van het uitlenen van de kaart, werd ingecalculeerd in de kostprijs. De Museumvereniging komt nu terug op het eerder genomen besluit. “We willen hiermee de herkenbaarheid aan de kassa vergroten”, aldus een woordvoerster van de vereniging.

35-jarig bestaan

De Museumkaart wordt niet alleen voorzien van een pasfoto en een nieuw uiterlijk. In plaats van 2 verschillende versies, komt er ook een derde bij. Er waren al kaarten voor jongeren tot en met 18 jaar en voor volwassenen, daar komt nu een speciale kaart voor kinderen tot en met 12 jaar bij. De Museumvereniging grijpt het 35-jarig bestaan van de Museumkaart aan om website en kaart een opfrisbeurt te geven. In 2015 zijn 8,3 miljoen museumbezoeken afgelegd met de Museumkaart. In 2014 waren dat er nog 7,4 miljoen. Het aantal houders steeg van 1,1 miljoen in 2014 naar 1,2 miljoen in 2015.

(Bron: ANP)

Geef een reactie