Nog ruim 1 miljard Air Miles wachten op verzilvering

We melden het al in september 2018: Air Miles ouder dan 5 jaar gaan vervallen. De aanvankelijke vervaldatum is 1 november 2018, maar deze is opgeschoven naar 1 december 2018. Die datum komt nu wel heel dichtbij, maar er zijn nog ruim 1 miljard oude Air Miles niet verzilverd. 

Oude Air Miles vervallen

In 2013 wordt besloten dat Air Miles voortaan een maximale geldigheid van 5 jaar hebben. Sinds de invoering van deze regel is Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter het spaarprogramma, begonnen met waarschuwen. Als bekend wordt gemaakt dat de eerste partij ‘oude’ miles op 1 november 2018 zal verlopen, blijkt dat lang niet iedereen op de hoogte is van de beperkte geldigheid. Niet alle klanten zijn hier even blij mee en vragen zich af of dit wel mag. Daarnaast zorgt het nieuws ervoor dat mensen massaal hun oude Air Miles gaan uitgeven, waardoor de websites waar de miles verzilverd kunnen worden overspoeld worden met bezoekers. Deze run doet Loyalty Management Netherlands besluiten om de geldigheid van de oude Air Miles met 1 maand te verlengen.

Nog 1,2 miles op de plank

Inmiddels zijn 1,7 van de ruim 2,9 miljard oude miles uitgegeven, wat betekent dat er nog steeds 1,2 miljard Air Miles wachten op verzilvering. En dat terwijl ze over minder dan 24 uur écht vervallen. Heeft u zelf oude Air Miles? dan kunt u deze uitgeven op geselecteerde websites of schenken aan een goed doel. Onder meer Stichting Aap en War Child zijn goede doelen waar de spaarpunten naartoe kunnen.

(Bron: De Telegraaf, archief, ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Mijngas says:

    Ik doneer mijn airmiles aan war child

  2. luk1951 says:

    Ik heb de vraag gesteld aan Airmiles hoeveel Airmiles ik had gespaard 5 jaar geleden en eerder, maar dat konden ze niet. Ik heb wel regelmatig Airmiles ingeleverd bij Praxis en AH. Wel komen ze aan hoelang bij huidig gepaarde Airmiles geldig zijn, maar dat kan je zelf ook online zien. Kortom het is een administratieve puinhoop bij Airmiles.