Motorfiets in trek bij 50-plussers

De verkoop van motorfietsen in 2015 is gestegen. Er zijn 10 procent meer motoren verkocht dan het jaar ervoor, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral 50-plussers kopen steeds vaker een motorfiets.

Opleving

Na het begin van de economische crisis zakte de verkoop van motorfietsen in, maar de handel trekt weer aan. In 2008 werden er bijna 17.000 motoren verkocht. In 2013 daalde dat tot een dieptepunt van 9244 verkochte exemplaren. Nu is het aantal gestegen naar 11.345 motorfietsen. Het motorvirus treft vooral 50-plussers. De groep in de leeftijd van 50–65 bezitten de meeste motoren. Per 1000 inwoners heeft deze groep 73 motorfietsen. In vergelijking met 2008 is dat een stijging van 50 procent.

Retro-modellen

Doordat de leeftijd van motorrijders de laatste jaren hoger is komen te liggen, is er een trend rondom retro-modellen gaande. Motorfietsen uit de jaren 60 en 70 keren weer terug in het straatbeeld. “De motoren waar deze motorrijders vroeger van droomden liggen nu binnen handbereik. Nu kunnen zij zich deze motors veroorloven. Retro is sowieso een maatschappelijk hot thema”, vertelt Anne-Marie Vos van de MOTORbeurs.

Zelf sleutelen

De MOTORbeurs opent het nieuwe motorseizoen en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast moderne klassiekers kunnen motorliefhebbers daar van 18 tot en met 21 februari 2016 ook terecht als zij zelf graag sleutelen aan oude modellen. Professionals besteden namelijk aandacht aan het opknappen van motorfietsen.

Heeft u weleens op een motorfiets gereden?

Geef een reactie

Reactie

    Theo van Hameren says:

    tìs vanwege mijn gezondheid dat ik niet meer op de motor zit maar ik heb jaren motor gereden zowel in vrije tijd als voor mijn werk in Rotterdam, kan het iedereen aan raden.
    Zelf sleutelen deed ik niet .schoonhouden en nakijken op lekkage`s enz dat dan weer wel en voor de service beurt naar de dealer.
    Toen mij het rijden werd ontraden heb ik het behoorlijk slecht gehad, mijn motortje was mij passie, wat ik nu nog heb zijn de mooie herinneringen die ik samen met mijn broer hebt beleefd.