huis isoleren

Huis isoleren? Dan heeft u mogelijk recht op subsidie

Het isoleren van uw huis kan u een hoop geld besparen. Maar de kosten voor zo’n verbouwing kunnen behoorlijk oplopen. Voor wie plannen heeft voor het verduurzamen van het huis is er goed nieuws, want de overheid zet de subsidiekraan weer open. 

Geld besparen

Met de juiste isolatie kunt u een hoop geld besparen, want u verbruikt minder energiekosten wat direct scheelt in de portemonnee. Een niet goed geïsoleerd huis verliest warmte via de ramen, de vloer, het dak en de gevel. En zo’n niet goed geïsoleerde tussenwoning verbruikt al gauw 3.300 m3 aan gas voor het stoken van de verwarming. Door zo’n zelfde soort huis wel te isoleren wordt er nog maar 600 m3 verbruikt. Dat scheelt u volgens de berekeningen van Milieu Centraal op jaarbasis zo’n 1.900 euro.

Kosten

Om voor een subsidie in aanmerking te komen moet het gaan om een spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer en/of bodemisolatie, gevelisolatie en glas vervangen voor HR++glas. Uitgaande van een standaard Nederlandse tussenwoning, komt het isoleren van de vloer op ongeveer 2.000 euro. Kunt u het dak aan de binnenzijde isoleren voor ongeveer 5.000 euro. Wij het dak ook meteen aan de buitenzijde wil isoleren is daarvoor een paar duizend euro meer kwijt. Gaat u het glas vervangen voor dubbelglas, dan bent u rond de 3.000 euro kwijt. Dan moet er verder niets mis zijn met de kozijnen. Want als alle kozijnen ook nog vervangen moeten worden, dan komt de wisseling rond de 10.000 euro. Het isoleren van de spouwmuren en gevels kost rond de 1.000 euro. Het gaat dan wel om een standaard isolatie. Alle bedragen zijn een indicatie.

Voorwaarden

Let wel, de klussen moeten uitgevoerd worden door bedrijven die een SKG-IKOB en Insula Certificatie hebben. De subsidiekraan gaat 2 september 2019 weer open en het budget van de overheid is beschikbaar tot en met december 2020. De subsidies worden uitgekeerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de RVO. Bekijk de voorwaarden voor het in aanmerking komen voor een subsidie op de website van RVO.

(Bron: Nu.nl/RVO)

Geef een antwoord

Reactie

    Harry B says:

    De maximale subsidie die de overheid op deze maatregelen verstrekt is slechts 20%. Dat betekent dus dat we uiteindelijk 80% zelf moeten betalen. Maar we moeten die rekening wel eerst voorschieten, en in die rekening zit ook nog eens 21% btw. Dus de overheid doet net of ze ons iets geeft, maar dat is niet zo, want 21% btw betalen en maar maximaal 20% terug ontvangen maakt dat de overheid zelfs nog 1% aa; ons verdient. We worden weer eens voorgelogen door de politiek.