Meld uw zaak bij De Rijdende Rechter

Het programma De Rijdende Rechter helpt bij conflicten over een onduidelijke erfgrens, overlast van bomen, schuttingen en schuurtjes en bij hoog opgelopen burenruzies. Maar ook familievetes en onenigheid over recht van overpad komen aan bod. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe zaken! 

Kan De Rijdende Rechter u helpen?

Heeft u een probleem met de erfgrens of recht van overpad met uw buren? Een lekkage in uw huis en heeft u een meningsverschil met de loodgieter hierover? Of heeft u een heel ander probleem waar wij u bij kunnen helpen?

De Rijdende Rechter is op zoek naar nieuwe zaken. Dus heeft u een geschil met uw buren, de gemeente, een woningbouwvereniging of een ander bedrijf/instantie. En kunt u onze hulp gebruiken? Klik dan op onderstaande button en meld uw conflict!

Meld hier uw conflict

Of stuur uw zaak in per post:

IDTV
t.a.v. Redactie De Rijdende Rechter
Overschiestraat 176
1062 XK  Amsterdam

Of bel naar: 020 – 3143112 (lokaal tarief).

(IDTV is de producent van het programma in opdracht van Omroep MAX)

Geef een reactie

Reacties (4)

  john smit says:

  In de laatste uitzending van de rijdende rechter heeft John Reid over een fietspad. Het gaat toch echt over een rijwielpad. jammer, dat meester Reid kennelijk het verschil niet weet

   Brainless says:

   Beste John, een rijwielpad is gewoon een andere benaming voor een fietspad.

   “Een fietspad, ook wel rijwielpad genoemd, is een weggedeelte of vrijliggend pad dat is gereserveerd voor het fietsverkeer. Ook snorfietsers maken gebruik van het fietspad. Tot 1995 mochten in Nederland ook bromfietsers op het fietspad rijden.”

  scooterrijder says:

  Ik zag de uitspraak over de belemmerende beplanting. Men verwees naar de apv 2.15 ( Het is verboden beplanting of een voorwerp aan te brengen of te hebben op zodanige wijze dat aan het wegverkeer het vrije uitzicht wordt belemmerd, of voor het wegverkeer hinder of gevaar ontstaat)
  Ik meen echter in deze casus dat ” of voor het wegverkeer hinder of gevaar ontstaat” hierop van toepassing is. Immers de automobilist rijdt de weg op zonder zicht te hebben, hij moet zelfs bijna een meter de weg op rijden tot hij zicht heeft. Daarmee veroorzaakt hij minimaal hinder maar mogelijk zelfs wel gevaar voor de voetgangers/trimmers = verkeersdeelnemer (en fietsers) naar mijn idee. Kortom, de uit de uitrit rijdende automobilist is geen weggebruiker, maar de voetgangers zijn dat wel. Door de beplanting ondervinden de weggebruikers/voetgangers mogelijk hinder van een automobilist die gedwongen wordt zonder zicht de weg op te rijden. wat klopt er niet in mijn redenering ( even los van de aangebrachte spiegel en vooruit de inrit kunnen verlaten)

  scooterrijder says:

  Vol ongeloof over de uitspraak en in aanvulling op mijn eerdere reactie:
  Een heg of haag is niet zomaar beplanting maar is een erfscheiding. Een erfafscheiding is een constructie die jouw erf scheidt van het erf van je buren. Dit kan bijvoorbeeld een schutting, een hekwerk of een haag zijn.
  Voor een erfscheiding is bepaald dat deze in de achtertuin, lees achter de voorgevel 2 meter hoog mag zijn, en in de voortuin = lees voor de voorgevel, maximaal 1 meter.
  Daarmee is het ” probleem” in deze ook opgelost; immers dan kan de automobilist over de heg heen kijken vanuit de auto.