Duur 02:15
Gepubliceerd op 1 april 2016

Deel 6: Kleur toepassen

In deel 6 legt Paulette uit dat het gebruik van kleuren veel invloed kan hebben op een ruimte.

Kijk daarom altijd naar de kleur als u een nieuwe woonstijl wilt. Kleuren hebben veel invloed op een ruimte. Door het gebruik van kleur kan een kamer bijvoorbeeld groter of kleiner lijken. Een kleur kiest u dus niet zomaar. Wat speelt er allemaal mee?

Donker of licht

Donkere kleuren komen meer op u af dan lichte kleuren. Werk daarom bij kleine ruimtes met lichte kleuren. Eenzelfde kleur op alle muren geeft ook een ruimtelijk effect. De kamer lijkt dan groter.
Bij een lage ruimte kunt u het beste een tint op de muren zetten en het plafond wit laten, daardoor lijkt de ruimte hoger.

Kleurtinten

Er bestaan verschillende kleurtinten:

  • Warme tinten, zoals geel, oranje en rood. Deze tinten staan mooi in kamers met koel licht, zoals bij kamers op het noorden.
  • Koele tinten zijn bijvoorbeeld groen en blauw. Ligt uw kamer op het zuiden of op het westen, dan heeft u veel warm licht. Hier staan koele tinten zoals blauw en groen dus mooi bij.

Bepaal de eyecatchers

Niet alles kan aandacht krijgen binnen het interieur. Kies bijvoorbeeld een neutrale bank met een gekke stoel. Of kies voor een kleur op de muur en laat de kleuren van het meubilair neutraal.

Er zijn ieder jaar weer nieuwe trends op het gebied van kleur. Laat u vooral inspireren, maar blijf dicht bij wie u bent en wat u leuk vindt! En wat uw smaak ook is, kies nooit voor meer dan twee kleuren op de wanden in een ruimte: dat maakt een ruimte erg bont.

Nu u weet hoe kleur uw ruimte beïnvloedt, kunt u bepalen welke accenten u gaat leggen in uw inrichting. Daarbij is licht erg belangrijk. In deel 7 legt Paulette uit, hoe u een lichtplan kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Reactie

Bekijk ook

Meer