Duur 01:55
Gepubliceerd op 1 april 2016

Deel 3: Plan van aanpak maken

In deel 3 legt Paulette uit dat een plan van aanpak handig is als het gaat om een nieuwe woonstyling.

Zodra u weet welke sfeer u in uw huis wilt creëren, kunt u een plan van aanpak maken. U heeft een bepaalde sfeer in gedachten, maar deze sfeer moet wel passen bij u en de manier waarop u leeft.

Uw leefsituatie

Met wie u in een huis woont, bepaalt welke woonstijl bij u past.

Stel uzelf de volgende vragen:

  • Wat is mijn woonsituatie? Als u een gezin heeft, kiest u misschien een grote hoekbank waar u met zijn allen op kunt hangen. Woont u samen? Of alleen? Dan heeft u misschien liever twee grote stoelen waarin u goede gesprekken met vrienden kunt voeren.
  • Wat is mijn levensstijl? Komen er vaak vrienden langs en wilt u een grote leeftafel? Of is uw huis een plek om te ontspannen en wilt u de kleuren rustig houden?

Om rekening mee te houden:

Ieder huis heeft een aantal feiten waar u niet omheen kunt. Bijvoorbeeld de lichtinval. Heeft u een huis op het zuiden met warm licht of op het noorden met koud licht? Zijn er veel of weinig ramen? Welke vloer ligt er en welke vorm heeft de ruimte? Deze feiten hebben invloed op de sfeer in uw huis en moet u dus meenemen in het plan van aanpak.

Tips:

  • Bedenk hoe groots u het wilt aanpakken. Wilt u alleen een nieuw kleurtje in uw huis? Wilt u schuiven met uw bestaande meubels om meer eenheid of sfeer te creëren? Of wilt u een heel nieuw interieur aanschaffen?
  • Vraag u ook af welke persoonlijke dingen in het interieur bij u horen. Bijvoorbeeld die kast van uw moeder of dat souvenir waar u goede herinneringen aan hebt.
  • Welke meubelstukken of accessoires zijn echt kenmerkend voor uw stijl?

U weet nu wat er bij komt kijken als een plan van aanpak wilt maken om uw woning opnieuw in te richten. Als u aan de slag gaat met het ontwerp van uw interieur, heeft u een plattegrond nodig. Paulette legt in deel 4 uit hoe u een plattegrond kunt maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Reactie

Bekijk ook

Meer