Duur 01:55
Gepubliceerd op 1 april 2016

Deel 9: Mindful met media

Internet is zo aanwezig in onze maatschappij, dat steeds meer mensen niet meer zonder hun telefoon of tablet kunnen. Elk verloren moment komt zo in het teken te staan van Whatsapp, Facebook of andere online toepassingen. Dat kan zelfs leiden tot depressie en slapeloosheid.

Wat is mindful mediagebruik?

Er is niets mis met sociale media. Maar als u er voortdurend door wordt afgeleid, kun u zich minder goed concentreren op waar u eigenlijk mee bezig bent. Mindfulness betekent juist dat u met uw volle aandacht aanwezig bent in het hier en nu. De kunst is dus om uw gebruik van sociale media te laten bijdragen aan wat u op dat moment aan het doen bent.

Hoe doet u dat?

  • Zet pushberichten uit
  • Check sociale media op vaste tijdstippen
  • Zet uw telefoon uit in gesprek met een ander en leg hem niet op tafel
  • Tel tot tien voor u iets deelt

Op deze manier houdt u uw mediagebruik leuk, voor uzelf en voor anderen. Maar hoe zit het als u een gezin met kinderen of als u kleinkinderen heeft voor wie internetten een tweede natuur is?

Mindfulness

Mocht u na het bekijken van deze video nog meer rust en evenwicht in uw dagelijks leven? Mindfulness is geschikt voor iedereen die meer rust wil ervaren in zijn/haar dagelijks leven.  U kunt hier de cursus mindfulness volgen.

Daarover gaat deel 10. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer