Duur 03:20
Gepubliceerd op 1 april 2016

Deel 3: Delen op sociale media

Bijna iedereen is tegenwoordig te vinden op sociale media. Handig, want zo kunt u met sociale media gemakkelijk in contact blijven met mensen die u niet zo vaak spreekt bijvoorbeeld. Maar niet alle informatie is geschikt om te delen op sociale media. Als u uw privacy-settings niet aanpast, kunnen de foto’s die u uploadt zomaar in verkeerde handen vallen.

Wees voorzichtig met foto’s van kinderen

(Groot)Ouders gebruiken Facebook vaak om foto’s van hun (klein)kinderen te delen met anderen. Maar wie de vrienden van uw vrienden zijn, weet u misschien niet. Denk dus bij elke foto na wie het mogen zien en pas uw instellingen daarop aan. Niet iedereen op internet heeft immers goede bedoelingen.

Kijk uit met foto’s van feestjes

Feestjes zijn leuk, maar foto’s van uzelf met een fles wijn of andere gênante dingen kunnen niet zo handig zijn om te delen. Bijvoorbeeld als u aan het solliciteren bent. Als u niet getagd wilt worden in foto’s kunt u dit uitschakelen bij uw instellingen.

Niet klagen op sociale media

Er zijn wel eens mensen ontslagen, omdat ze op sociale media klaagden over hun baas, hun werk of collega’s. Dat is niet professioneel, helemaal als uw tweets en updates openbaar zijn.

Plaats niet alles online

Facebook is geen dagboek. Uw volgers en vrienden hoeven niet van alles wat doet op de hoogte te worden gehouden. Bedenk dus bij elke post wat de toegevoegde waarde is. Anders: niet delen.

Houd uw sores voor uzelf

Facebook en Twitter zijn geen plek voor persoonlijke problemen. Daar heeft u uw echte vrienden of familie voor.

Wat u wel of niet deelt op social media bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Vraag u wel altijd af wie uw updates kunnen zien en of u dat ook echt wilt. Het kan zomaar een personeelsmedewerker of recruiter zijn die op zoek is naar een geschikte kandidaat! In deel 4 legt Gerdien uit hoe u sociale media kunt inzetten tijdens het zoeken naar een baan. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer