Duur 02:10
Gepubliceerd op 1 april 2016

Deel 1: De mogelijkheden van internet

Internet heeft een heleboel dingen makkelijker gemaakt: bankieren, winkelen en solliciteren bijvoorbeeld. Voor kinderen die opgroeien met media is dat heel vanzelfsprekend. Maar als u iets ouder bent, heeft u nieuwe vaardigheden en kennis nodig om daar mee om te gaan.

Digitale revolutie

Er is in korte tijd veel veranderd dankzij internet. Dat noemen we ook wel de digitale revolutie. De omslag naar digitaal begon in de jaren ’80 en is nog steeds bezig. Bijna dagelijks komen er nieuwe technieken en toepassingen bij.

Mogelijkheden en risico’s

De mogelijkheden van internet zijn bijna onbegrensd. Dankzij Facebook en Google is het heel makkelijk om bijvoorbeeld een oude schoolvriendin op te zoeken. Maar u kunt ook beginnen aan een eigen blog of webwinkel; met internet kunt u zich op talloze manieren ontplooien. Er zijn natuurlijk ook risico’s als u op internet zit: denk maar aan hackers, oplichters of spyware.

De komende stappen gaan over wat internet allemaal te bieden heeft en waar u op moet letten als u bijvoorbeeld op Facebook zit. We beginnen in deel 2 met een belangrijke basisvaardigheid die vaak wordt onderschat: slim googelen. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer