Duur 04:30
Gepubliceerd op 12 mei 2016

Deel 2: Franse kwark met banaan en noten

In dit toetje combineert Mathijs magere kwark met 2 soorten banaan en krokante noten. Een lekker en verantwoord nagerecht.

Benodigdheden:

Voor de banaan met noten:

  • 3 lage schalen
  • 1 keukenmachine (of staafmixer met hakmogelijkheid)
  • 1 snijplankje
  • 1 mesje
  • 1 pan
  • 1 schaaltje
  • Schepje
  • Keukenpapier

Voor de bakbanaan:

  • 1 pannetje
  • 1 schuimspaan
  • 1 mesje
  • 1 schaaltje
  • 1 snijplankje

Voor de kwark:

  • 1 kom
  • 1 mesje
  • 1 snijplankje

Bereiding:

De noten:
Voeg de muesli bij de notenmix en maal dit fijn met een keukenmachine. Doe dit niet te lang en niet op de hoogste stand, anders krijgt u pap.

De bananen:
Pel de bananen en snijd deze in 4 gelijke stukken. Eerst snijdt u ze in de lengte en dan in de breedte. U heeft nu 8 stukken. Haal een stuk eerst door het tarwemeel, even afkloppen, want er moet niet te veel aan zitten. Nu haalt u de banaan door het ei. Dit laat u even uitlekken en daarna haalt u de banaan door de noten mueslimix. Druk dit even aan.
Als u alle 8 stukken heeft gedaan, neemt u een pan met een goede antiaanbaklaag en een beetje margarine. 20 gram is genoeg. Nu bakt u alle stukjes banaan en het eerste deel van het toetje is klaar.

De bakbanaan:
Snijd de bakbanaan in dunne, brede plakken, ongeveer een halve centimeter. Zorg ervoor dat alle stukken even dik zijn, alleen dan zijn alle stukken tegelijk klaar. Nu legt u de stukken in een hete pan met zonnebloemolie en bakt u de schijven totdat ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat het vuur hoog staat, zo gaat de banaan snel ‘dicht’ zitten en neemt het niet meer vet op. De stukken die klaar zijn legt u op keukenpapier om het overtollige vet uit te laten lekken. Dit is klaar in een halve minuut.

De kwark:
Breng de kwark op smaak met wat limoensap. Let op dat er geen pitjes meekomen. Proef of u de smaak goed vindt. Serveer de kwark in een kom en doe daar de banaan in. Serveer de bakbanaan op een spies. Eet smakelijk!

In deel 3 maakt Mathijs bananenmuffins. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer