Duur 03:25
Gepubliceerd op 12 mei 2016

Deel 1: IJsdessert met fruit en yoghurt

IJs is voor veel mensen het ultieme toetje. En als u het zelf maakt, weet u precies wat er allemaal in zit: geen overbodige zoetstoffen of E-nummers dus. In deze stap krijgt u het recept voor een ijsdessert met fruit, yoghurt en muesli.

Benodigdheden:

  • mesje
  • snijplankje
  • 1 pan
  • 1 garde
  • 1 weegschaal
  • schaaltjes

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 4 eidooiers
  • 100 gram honing
  • 3 dl yoghurt
  • 2 takjes verse citroenmelisse
  • 500 gram schoongemaakt fruit (afhankelijk van het seizoen)
  • 100 gram muesli

Bereiding:

Snijd het fruit in kleine stukken. Schep de muesli door het fruit. Deze fruitmix gaat straks door de yoghurt.

Scheid de 4 eieren, hiervan gebruikt u alleen de dooiers. Meng daar 2 eieren doorheen. Vul een pan met wat water en zet deze op het vuur. Zet daarop de schaal met het ei en klop de eieren luchtig boven het hete water (au bain-Marie). Zorg dat het water niet te warm wordt, anders krijgt u een roerei.

Ga met een spatel door het ei. Haal de spatel uit de schaal en trek met uw vingers een streep op de spatel. Blijft deze streep staan, dan is het klaar. Zet daarna de schaal boven een bak met koud water. Nu kunt u het ei koud kloppen, zodat de massa taai wordt. Met een spatel voegt u de yoghurt toe. Dit moet wel voorzichtig, anders gaat alle lucht eruit.

Om het toetje een speciale smaak te geven kunt u citroenmelisse toevoegen. Dit is een kruid met een frisse smaak. Snipper de blaadjes van de citroenmelisse en voeg deze bij de yoghurt. In plaats van citroenmelisse kunt u ook munt gebruiken. Voeg vervolgens de honing toe.

Verdeel dit mengsel over de schaaltjes samen met de fruit-mueslimix. Nu kan het 2 uur de vriezer in. U kunt dit toetje ook langer van tevoren maken, maar dan wordt het ijs veel harder. Haal het dan 20 minuten voor u het serveert uit de vriezer. Eet smakelijk!

In deel 2 krijgt u het recept voor een Franse kwark met banaan en noten. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer