Duur 03:42
Gepubliceerd op 12 mei 2016

Deel 12: Appeltorentje

Naast alle koude toetjes is het nu tijd voor iets warms, namelijk een appeltorentje uit de oven.

Benodigdheden:

  • 1 Snijplank
  • 1 ronde uitsteker
  • 1 pannetje
  • 1 kwastje
  • 1 appelboor
  • 1 koksmes
  • 1 ovenplaat
  • 1 dunschiller
  • 1 staafmixer
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 6 appels
  • 200 gram cranberry’s
  • 4 plakjes filodeeg
  • 100 gram margarine
  • 2 eetlepels kaneel
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 eetlepels honing

Bereiding:

Filodeeg:

Steek met een uitsteker rondjes ter grootte van de appels uit het filodeeg. Snijd vervolgens een klein sneetje in het midden van de rondjes filodeeg.

Smelt de margarine in een pannetje en doe daar wat kaneel bij. Verwarm dit lichtjes. Smeer vervolgens de rondjes filodeeg met behulp van een kwastje lichtjes in met de kaneelmargarine. Leg dit daarna even aan de kant.

Appels:

Verwarm de oven voor op 210°C. Pak 5 appels en laat de schil om de appels zitten, want dat is gezond. Was de appels goed en haal het klokhuis eruit met behulp van de appelboor. Snijd de appels vervolgens in gelijke plakken van 1 centimeter voor gelijke garing.

Leg de appels in de juiste volgorde op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg op de rondjes appel de rondjes filodeeg. Zet ze daarna in de oven. Ze hebben ongeveer 5 à 8 minuten nodig.

Saus:

Schil 1 appel en haal het klokhuis eruit. Doe dit samen met de cranberry´s en honing in een pan. Als dit is opgekookt kunt u het met een staafmixer gladmaken. Zo heeft u heel lekkere saus.

Appeltorentje:

Smeer wat cranberrysaus op een bord en bouw de appel weer op tot zijn originele vorm. Steek voorzichtig een kaneelstokje in het midden van het torentje. Eet smakelijk.

Eet smakelijk!

U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer