Duur 04:40
Gepubliceerd op 18 mei 2016

Deel 10: Fantasie

Het voordeel van iets natekenen is dat u altijd een voorbeeld heeft. Het resultaat is meestal een realistische tekening. Maar iets tekenen vanuit uw fantasie kan natuurlijk ook. Dat gaan we doen met bloemen.

Realistische bloem

Begin de bloem met het tekenen van het hartje, vervolgens de blaadjes en het steeltje. Kleur de bloem in met kleurpotlood. Kleur met de vorm mee om bolling te creëren. Breng schaduw aan door donkerder rood te gebruiken. Meng het rood met geel kleurpotlood. Daardoor ontstaat meer dynamiek in de kleur. Breng extra accenten aan met gewoon potlood. De extra accenten worden beschrijvende lijnen genoemd.

Fantasiebloem

Probeer vervolgens los te komen van het realisme door te schetsen. Probeer de clichés van u af te tekenen. Al schetsend komt u losser van het traditionele bloemetje. Probeer en experimenteer. Als u tevreden bent kunt u de tekening inkleuren. U kunt er oneindig uw fantasie in kwijt.

In deze cursus heeft u verschillende tekentechnieken geleerd. Over niet alles wat u tekent zal u gelijk tevreden zijn, maar juist daarom is het belangrijk dat u veel oefent. En oefenen betekent: het idee loslaten dat uw tekening in een lijstje in de kamer moet komen te hangen. Durf te experimenteren met vorm, kleur en materiaal, dan komen die kunstwerken vanzelf wel. Veel plezier!

U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer