Duur 04:20
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 6: Roosjes van marsepein

In deel 6 laat Petra zien hoe u roosjes van marsepein kunt maken. Een echte roos kunt u niet opeten. Maar een roos van marsepein ziet er net zo mooi en delicaat uit als een echte roos. En die is wel heel lekker! Met een beetje geduld en de handige tips van Petra maakt u zelf binnen no time de mooiste rozen.

Benodigdheden:

  • 50 gram roze marsepein
  • 30 gram groene marsepein
  • Rolstok/deegroller
  • Uitsteker calyx
  • Uitsteker blaadje

Werkwijze:

  • Kleur een stuk marsepein of gebruik gekleurde marsepein.
  • Maak er een rol van met een dikte van 1 cm en een lengte van 10 cm
  • Snijd hier 8 plakken van ongeveer 2 mm dik van.
  • Neem een plastic insteekmap of een stukje plasticfolie en leg de plakjes daartussen.
  • Wrijf met uw vingers over het marsepein tot het mooi dun is. Laat het blaadje aan de ene kant iets dikker. Doe dit met alle blaadjes.
  • Rol een blaadje strak op met de dunne kant boven. Dit wordt de kern van de roos.
  • Rol de andere blaadjes vervolgens losjes om de kern. Doe dit heel losjes zodat u de blaadjes aan de bovenkant naar buiten kunt vouwen.
  • Rol een stuk groene marsepein uit tot ongeveer 2 mm dik. Steek hier een paar blaadjes uit. Gebruik de calyxuitsteker voor het maken van het kroontje van de roos.
  • Vouw het groene kroontje om de onderkant van de roos.
  • Bevestig de roos en de blaadjes met een beetje water of eetbare lijm op de taart.

U weet nu hoe u een roosje van marsepein kunt maken. U kunt zelf experimenteren met vorm, kleur en grootte. In deel 7 van deze cursus kijken we naar een andere decoratietechniek: versieren met eiwitglazuur. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie