Duur 02:00
Gepubliceerd op 13 april 2016

Deel 10: Samenvatting

In deze cursus bent u klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. U krijgt nu een korte samenvatting van deze cursus.

Start

Als u begint met solliciteren is het belangrijk om dicht bij uzelf te blijven. U moet weten wie u bent, wat u wilt en wat u kunt. Ook moet u in gedachten houden dat dé droombaan niet bestaat. U zult deze zelf moeten creëren.

Tijdens uw zoektocht is het handig om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat u op zoek bent naar een baan. Dus ook uw buurvrouw en al uw LinkedIn-contacten. Wellicht dat zij nog mensen kennen die u mogelijk aan een baan kunnen helpen.

Brief en CV

Bij het schrijven van uw brief moet u zich vooral focussen op uw kwaliteiten en uw motivatie. Uw eventuele werkervaringen kunt u op uw CV zetten. Uw motivatie moet ook tot uiting komen in het gesprek.

Hulp

Maar wat misschien wel het meest belangrijk is om te weten, is dat u bij het solliciteren ook altijd de hulp kunt inroepen van anderen.

U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Veel succes met het solliciteren!

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. nabdef7 says:

    Een prachtige, nuttige en belangrijke cursus … hartelijk bedankt. Pardon, waarom stond mijn naam niet op het certificaat …

    1. MAX Vandaag says:

      Beste nabdef7, bedankt voor uw reactie en fijn dat u de cursus met plezier gedaan heeft. De cursussen zijn bedoeld voor liefhebbers en de certificaten dienen als afsluiter en zijn niet voor professioneel gebruik en daarom ook niet voorzien van een naam.

Bekijk ook

Meer