Duur 04:41
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 5: Knoopketting

Een knoopketting is, zoals de naam al zegt, een geknoopte ketting. U kunt een knoopketting maken van kralen, schelpen of mooie figuurtjes. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Benodigdheden:

  • rijgbord
  • ringetjes
  • rondbektang
  • platbektang
  • waxchord 0,5 mm dik (1,5m)
  • kralen

Genoeg draad

Het is belangrijk dat u bij deze techniek genoeg draad gebruikt. In dit geval werkt u met waxcoard, omdat dat sterk is maar ook soepel. Omdat u knopen gaat maken en daar aan trekt is dat erg belangrijk. Gebruik ongeveer 1,5 meter touw voor een gemiddeld lange ketting. Het lijkt wat lang maar de knopen kosten weer stukjes touw.

Op de kop

Als u aan het knopen bent is het belangrijk dat u er goed op let dat u de bedeltjes of kralen met een figuur allemaal dezelfde kant op staan. Hou daarom de ketting voor u om te kijken of de bedels en kralen goed rechtop geknoopt zijn.

Open ketting

Denk erom dat u de knopen niet te dicht op elkaar maakt. Er moet wel wat verschil qua lengte in zitten. Denk er ook om dat u ook niet weer te veel ruimte over laat. Dit zorgt ervoor dat u een saaie ketting krijgt. Probeer zelf de balans te vinden.

Nu weet u hoe u een knoopketting of een knooparmband kunt maken. Leuk als accessoire bij casual kleren. Sneakers, spijkerbroekje, wit hemdje en een mooie zelfgemaakte knoopketting er overheen; u bent klaar om de deur uit te gaan! In deel 6 maakt u een macraméknoop. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer