Duur 02:55
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 2: Klassieke ketting

U kent het wel, de klassiek geregen ketting of armband. Dit sieraad is bij vele outfits te dragen. Omdat de klassiek geregen armband of ketting niet een uitbundig sieraad is kunt u hem in alle kleuren rijgen.

Benodigdheden:

  • kralen
  • rijgbord
  • sluiting
  • knijpkraaltjes
  • gecoat nylondraad (0,5m)
  • platbektang

Knijpkraal

Bij het klassiek rijgen heeft u altijd knijpkraaltjes nodig. Deze dienen eigenlijk puur voor het tegenhouden van de kralen. Omdat de knijpkraal op het draad gedrukt zit, kan er langs die kant geen kraal meer af vallen.

Een ketting van een halve meter

Als u een leuke ketting gaat maken met gecoat nylon draad, gebruik dan altijd een halve meter. Het is er belangrijk dat u genoeg draad heeft, gebruik daarom eerder te veel dan te weinig draad. Denk aan ongeveer een halve meter voor een korte ketting.

Slotje

Bij deze ketting kunt u zelf kiezen wat voor slotje u mooi vindt. Zo kunt u voor een groot slot kiezen, dat is wat drukker. Als u voor een subtieler slotje wilt gaan kunt u beter een kleiner slotje kiezen. Het is ook leuk om het slotje aan de voorkant te dragen, kies dan overigens wel voor een groter slotje.

Knakken

Let er op dat uw het kettinkje bij het knippen, rijgen of dragen niet knakt. Als u gecoat nylondraad eenmaal geknakt hebt krijgt u de knak er niet meer uit. Het is niet mooi als u een ketting heeft met allemaal hoeken.

Nu weet u precies hoe u klassiek rijgt. Let er altijd goed op dat u boven uw rijgbord werkt zodat de kralen er niet af vallen. Wilt u eens een andere ketting? Maak er gewoon nog een, ze zijn zo klaar! In deel 3 gaat u een bedelarmband maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer