Duur 03:00
Gepubliceerd op 18 mei 2016

Deel 1: Opgeruimd leven

Een opgeruimd huis biedt veel voordelen: u weet waar uw spullen liggen, waar u ze moet opbergen en waar u ze kunt terugvinden. Dat scheelt een hoop zoeken en stress! Als u zich bewust bent van welke ruimtes u voor welke doeleinden gebruikt, weet u wat u waar moet opbergen.

Opruimen

Wanneer u het aantal spullen en de rommel niet meer onder controle heeft en last heeft van uw ongeorganiseerde leven, is het de hoogste tijd om te gaan opruimen. Volgens het woordenboek is opruimen: ‘uit de weg ruimen, wegdoen, verwijderen, uitverkopen’ en ‘in orde brengen, netjes maken’. Maar waar moet u beginnen en hoe pakt u het aan?

Het lukt wel

Bent u te vaak begonnen of begint u er niet eens meer aan? Splits de klussen op in behapbare taken. Geef uzelf een afgebakende tijd en beloon uzelf daarna. Het resultaat hoeft niet meteen groots te zijn: elk stapje in de goede richting telt!

Om goed op te kunnen ruimen, heeft u een aantal spullen nodig en een goed plan. In deel 2 heeft Els het over de opruimkit. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer