Deel 5: Hachee uit de wok

Omroep: MAX

Duur: 0:05:05

Uitzending: vr 8 apr 2016 00:00

Deel 5: Hachee uit de wok

Hachee uit de wok is een gerecht dat makkelijker is en minder tijd vergt dan ouderwetse hachee. Het is een traditioneel stoofgerecht dat zelfs tot de typisch Nederlandse gerechten gerekend wordt.

Benodigdheden:

  • snijplank
  • hoge pan
  • wok

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Hollandse biefstukken
  • 3 uien
  • 150 ml bouillon
  • 5 aardappelen
  • 150 ml rode wijn
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 5 kruidnagels
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 eetlepel kaneel
  • zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd de aardappelen doormidden en doe ze in een pan met water ter hoogte van de hoogst liggende aardappel. Breng de aardappelen op een hoog vuur aan de kook.
  2. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  3. Doe de uien in de pan, voeg kruidnagel, blaadjes laurier, kaneel, appelstroom en rode wijnazijn toe en vul aan met de rode wijn. Breng dit aan de kook op een hoog vuur.
    Zet ondertussen als de de aardappel koken het vuur lager.
  4. Snijd de biefstuk in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout.
  5. Hebben de aardappelen 12 min. gekookt? Giet ze af en laat ze droog stomen.
  6. Zet de wok op een hoog vuur, zodat hij goed heet is. Gooi het vlees in de pan en roerbak dit kort, het mag niet gaar worden.
  7. Als de reepjes rondom zijn geschroeid, blust u het vlees af met de uiensaus, dit doet u als het vuur uit staat.
  8. Leg op de borden de biefstukreepjes in uiensaus in het midden, versier de biefstuk door er aardappelen omheen te leggen.
    Geniet ervan en vergeet niet de laurier blaadjes naast het bord te leggen.

Kruidnagel

Wist u dat kruidnagel eigenlijk een gedroogde, nog gesloten bloemknop is? Als u goed kijkt, ziet u dat een kruidnagel bestaat uit een steeltje met daarop het knopje.

Nu weet u het geheim om hachee in mum van tijd op tafel te hebben staan. Dit is een leuk gerecht om te combineren met de andijviesalade en de stoofpeertjes. Een simpel driegangenmenu heeft u zo op tafel gezet en dit keer onwijs lekker!

In deel 6 laat Pim Haaksman zien hoe u een snelle erwtensoep maakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie