Duur 03:00
Gepubliceerd op 23 maart 2016

Deel 10: Mini-moestuin

Ook op een heel klein oppervlak kunt u een moestuin beginnen. Er zijn zelfs speciale mini-moestuinpakketten te koop voor uw tuin of balkon.

Vakkensysteem

Bij een mini-moestuin is het handig om een vakkensysteem te maken. In elk vak verbouwt u iets anders. Dit kunt u per jaar rouleren.

Verhoogde moestuin

U kunt er bij het aanleggen van uw mini-moestuin ook voor kiezen om een verhoogde tuin te maken. Op die manier kunt u overal bij zonder te bukken en krijgt onkruid weinig kans.

Flessen, potten en pannen

Heeft u geen plantenbakken of stukje grond over? Gebruik dan oude flessen, potten of pannen om groente, fruit en kruiden in te kweken.

  1. Knip een gat uit de lange kant van een frisdrankfles
  2. Maak een paar gaatjes in de onderkant
  3. Vul de fles met potgrond
  4. Zet een plantje in de aarde
  5. Hang de fles met touwtjes op aan uw schutting

Mini-broeikas

U kunt lege frisdrankflessen ook gebruiken als mini-broeikas. Knip ze doormidden en vul de onderste helft met potgrond (wel gaatjes maken onderin zodat het water weg kan). Zet er bijvoorbeeld een cherrytomatenplantje in en zet de bovenkant van de fles erbovenop.

Er zijn talloze manieren om in een moestuin of gewoon op je balkon je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken. Met de tips uit deze cursus kun je zelf aan de slag. Veel succes!

U heeft de cursus nu afgerond. Als u wilt kunt u nu het certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer