Duur 01:05
Gepubliceerd op 8 april 2016

Deel 9: Welke maat fiets?

Er bestaan heel veel soorten fietsen: stadsfietsen, transportfietsen, bakfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, ligfietsen en ga zo maar door.  Welke fiets u koopt is afhankelijk van wat u ermee wilt gaan doen.

Maat

Het is wel belangrijk om een fiets te kopen in uw maat. Waar moet u bij de maat van een fiets op letten?

  • Framemaat: de framemaat wordt gemeten vanaf het punt waar de trappers zitten bevestigd tot het punt waar het zadel in de framebuis verdwijnt. Let op: het kan zijn dat een racefiets een andere framemaat moet hebben dan bijvoorbeeld een stadsfiets, omdat u op beide fietsen anders zit.
  • Lengte van de fiets: ook de lengte van de fiets is belangrijk. Als u te veel voorover zit, kunt u last krijgen van uw onderrug. Maar zit u te veel rechtop dan kunt u dat gaan voelen in uw nek en schouder

Bij de fietsspecialist kunnen ze precies meten welke maat fiets voor uw lichaam geschikt is. Dus wilt u de perfecte fiets, ga dan langs bij een specialist. In deel 10 laat Ysbrand zien wat voor gadgets er op de markt zijn die het fietsen leuker en comfortabeler maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer