Duur 02:31
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 2: Cupcakes bakken

We beginnen met het bakken van vanillecupcakes. Met dit recept maakt u er 12.

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 – 3 eetlepels melk

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C . Zorg ervoor dat de boter zacht is. Zet de boter bijvoorbeeld 15 seconden in de magnetron, maar pas op dat het niet vloeibaar wordt. Meng de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel en klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid 1 voor 1 de eieren toe en daarna heel geleidelijk het bakmeel.

Als het mengsel mooi glad is, schept u de melk erdoor.
Zet de papieren cupcakevormpjes in de muffinbakplaat. Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag. Gebruik hiervoor een ijslepel. Schraap de restjes beslag met een spatel uit de kom en verdeel die over de cupcakes.

Bak de cupcakes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze eerst in de vorm afkoelen voor u ze op een taartrooster zet om helemaal koud te worden. Prik met een satéprikker in het midden van de cupcake om te testen of ze goed gaar zijn; als de prikker er schoon uitkomt, zijn de cupcakes goed.

U heeft nu 12 heerlijk zoete vanillecupcakes gebakken die staan te springen om versierd te worden. Maar eerst gaan we ze voorzien van een lekkere vulling. Dat doen we in deel 3. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer