Van onschatbare waarde

Informatief

Verkopers van bijzondere en waardevolle spullen krijgen de kans om hun object te verkopen aan één van de vier experts. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug.

Een nieuw seizoen vanaf dinsdag 26 september 2023 om 21.30 uur op NPO 1.

Do 16 maart 2017 21:25 NPO 1 42 min
Herhaald op 18 maart 2017 NPO 1

Een bijzonder kookboek

Danny Jansen, 24kitchen-tv-kok, brengt een zeer bijzonder kookboek uit 1903 van ‘kok der koks’ Auguste Escoffier met zich mee.

Wout neemt een oude automatische platenspeeldoos van het Duitse merk Monopol met zich mee. Dankzij deze speeldoos uit het jaar 1900 kon destijds ook de middenklasse genieten van muziek. Vervolgens klopt er een dame met een bijzonder kwetsbaar object op deuren van het kasteel. Mevrouw heeft een vaas uit het jaar 1914 van glaskunstenaar en edelsmit René Lalique meegebracht. De Franse Lalique geldt als één van de pioniers van de Art Nouveau en vergaarde vooral bekendheid door zijn luxueuze parfumflesjes.

Verzamelaar Stefan komt met een koffiemolen die de Eerste én Tweede Wereldoorlog doorstond. Tenslotte zien we meneer Veenhuizen, bepaald geen onbekende voor onze experts, die een zeer waardevolle en gewilde chronometer in de aanbieding heeft.