Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Wo 6 oktober 2021 17:10 NPO 1 42 min
Herhaald op 7 oktober 2021 NPO 1

Zoë en Olivier reisden 40.000 kilometer over de wereld

Te gast: Jeanine Janssen, Christanne de Bruijn, Ronald Snijders, Annejet van der Zijl, Robèrt van Beckhoven, Zoë Agasi en Olivier Van Herck.

In 2001 stal Audrey Tautou in de film Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain de harten van velen. Nu 20 jaar later mag Christanne de Bruijn dat gaan doen hier in Nederland. In oktober gaat de musical Amélie in première.

Afgelopen maand werd bekend dat schrijver, absurdist en theatermaker Ronald Snijders de Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst heeft gewonnen. Ronald schuift bij ons aan.

Het nieuwste boek van Annejet van der Zijl, Fortuna’s kinderen, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Ze komt erover vertellen.

Ze hebben geen bestemming, geen einddatum en geen route als Zoë Agasi en Olivier Van Herck in 2016 besluiten op wereldreis te gaan. Vier jaar later zijn ze thuis. Ze hebben meer dan 40.000 kilometer over de wereld gereisd. Op Eigen Kracht. En die verhalen staan nu in hun boek.

De energietarieven stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor grote groepen Nederlanders. We praten erover met MAX Ombudsman Jeanine Janssen.

En Robèrt van Beckhoven komt weer voor ons bakken!