Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 25 september 2017 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 26 september 2017 NPO 1

Zeeuwse trots

Zeeuwen Antoin Peeters, Karla Peijs en Isabel Provoost.

We zijn de hele week in Zeeland, in de provinciehoofdstad om precies te zijn. Op onze eerste dag in Middelburg maken we er gelijk een Zeeuwse uitzending van!

Antoin Peeters, presentator van RTL nieuws, groeide op in Middelburg. En als 11-jarige was hij onderdeel van een belangrijke gebeurtenis voor Zeeland: de sluiting van de Oosterscheldekering. Daarmee waren de Deltawerken voltooid. Hoewel hij tegenwoordig in Dordrecht woont, voelt hij zich nog altijd een echte Zeeuw.

Ook de nummer twee van de Voice of Holland is Zeeuwse. Isabel Provoost is geboren en getogen in Middelburg. Ze is net verhuisd naar Tilburg voor haar studie, maar komt nog altijd graag terug in haar geboortestad. Daar vertelt ze over en natuurlijk treedt ze ook op.

Karla Peijs groeide niet op in Zeeland, maar bouwde in de loop der jaren wel een band op met de provincie. Ze was er zelfs zes jaar commissaris van de Koningin en toen ze daar in 2013 mee stopte, ging ze aan de slag als voorzitter van het Watersnoodmuseum. Maar ook zonder al deze functies is de band met Zeeland sterk: de man van Peijs is een Zeeuw.