Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 7 oktober 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 8 oktober 2019 NPO 1

Tijl in het voetspoor van Bach

Te gast: Redouan Ait Chitt, Ronald Giphart, Yvonne vd Hurk, Ursul de Geer, Tijl Beckand, Gertjan Kiers en Frans Bauer.

Schrijver Ronald Giphart is te gast. Van hem verscheen onlangs de roman Alle tijd, over de vriendschap tussen zes mannen die jarenlang gezamenlijk een bierbrouwerij in een Utrechtse werfkelder dreven. Nu ze op het punt staan de brouwerij te verkopen rijst de vraag hoe het verder moet met hun leven en hun vriendschap.

Acteur en regisseur Ursul de Geer schuift aan om te vertellen over het toneelstuk Een heilige avond dat hij regisseert.

Actrice Yvonne van den Hurk, die een van de hoofdrollen speelt in het spannende stuk over een mogelijke terroristische aanslag, is ook te gast.

Presentator en cabaretier Tijl Beckand komt vertellen over de 4-delige serie Tijl in het voetspoor van Bach die mogen van start gaat. Daarin loopt hij de tocht van 400 km die de jonge Bach in 1705 liep van zijn woonplaats Arnstadt naar Lübeck om zijn grote idool organist Buxtehude te ontmoeten. Onderweg komen we aan de hand van verhalen en ontmoetingen te weten hoe Bach was als persoon.

In de keuken de dichtende slager Gertjan Kiers.

Verder zanger Frans Bauer. Niet alleen bracht hij onlangs een nieuwe single uit, De Bom, maar binnenkort verschijnt ook zijn nieuwe album, Ik heb je lief. En dan heeft hij ook nog de overstap gemaakt van AVROTROS naar RTL4, waar hij onder meer een reisprogramma zal gaan maken. Inmiddels is hij op die zender ook al te zien als coach in The Voice Senior. Genoeg om over te praten dus, en uiteraard treedt Frans ook voor ons op.