Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 6 mei 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 7 mei 2019 NPO 1

Theater Bijlmerbajes

Te gast: Tom de Ket, Paul R. Kooij, Christine Otten, Birgit Schuurman, Sven Ratzke, Marijke Stor, Elisabeth de Lange en Janny van der Heijden.

De iconische Bijlmerbajes vormt vanaf morgen een maand lang het decor voor een nieuwe reeks van 25 theatervoorstellingen over de wereld van detentie: Gevangenis Monologen 2. Schrijfster Christine Otten vertaalde samen met Herman Koch het waargebeurde verhaal van ex-gedetineerde Jack naar het theater en zij is te gast om hierover te vertellen. Actrice Birgit Schuurman die ook bij de voorstelling betrokken is, schuift eveneens aan.

Dan: regisseur en scriptschrijver Tom de Ket is te gast. Hij komt na het succes van Het Pauperparadijs komende zomer met een nieuw muziektheaterspektakel op locatie: Mammoet. In Mammoet, dat in de omgeving van het Drentse Buinen opgevoerd wordt, worden de bezoekers meegenomen naar de oertijd en dan met name naar de Heilige Mammoetjacht. Acteur Paul R. Kooij speelt een van de hoofdrollen en is ook present.

Verder ontvangen we vandaag de Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke, die internationaal triomfen viert met zijn vaudeville onemanshows en uiteenlopende muziekstijlen. Na het succes van zijn show Starman keert Sven volgend jaar terug naar de Nederlandse theaters met opnieuw een programma vol met nummers van David Bowie: Where are we now? In onze studio alvast een voorproefje.

De zomer staat voor de deur, dé periode waarin weer volop geklust gaat worden aan en rondom het huis. Dat betekent ook dat de zogenoemde Ierse Travellers, de malafide klusjesmannen, weer zullen proberen hun slag te slaan om meestal oudere mensen hun geld afhandig te maken. Marijke Stor van Politie Amsterdam en slachtoffer Elisabeth de Lange komen langs om te waarschuwen voor deze oplichters.

En Janny van der Heijden vertelt over haar avonturen in Parijs. Ze bezocht daar de beste bakkers van de stad en heeft recepten gebundeld in haar boek 'La Douce Paris'. Ze maakt voor ons iets uit het boek.