Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Do 17 januari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 18 januari 2019 NPO 1

The Passion gaat verder

Te gast: Eric van Tijn, Hans den Hartog Jager, Didy van der Lans, Sandra Ysbrandy, Simone Kleinsma en Dwight Dissels.

Het paasspektakel The Passion is zo langzamerhand een niet meer weg te denken evenement. Dit jaar krijgt de reguliere Passion, die op 18 april in Dordrecht zal plaatsvinden, nog een vervolg: The Passion in Concert op 20 april in Ahoy’ Rotterdam. In The Passion in Concert zullen de meest geliefde nummers van de voorgaande edities van het muzikale paasverhaal centraal staan. Muziekproducer Eric van Tijn, al jaren muzikaal leider van The Passion, schuift aan om over dit evenement te vertellen. Simone Kleinsma en Dwight Dissels laten horen hoe het gaat klinken.

Verder: wat zijn de vijftig belangrijkste kunstwerken van de afgelopen 50 jaar? Met zijn boek Vrijheid en de bijbehorende tentoonstelling in Museum De Fundatie verklaart Hans den Hartog Jager de liefde aan de de beeldende kunst. Aan onze tafel legt hij uit waarom de de beeldende kunst dat verdient.

Begin van dit jaar is er een heuse hype ontstaan in Nederland, iedereen is massaal zijn kasten aan het opruimen. Dit alles komt door de Netflix-serie: Tidying up with Marie Kondo. Opruimcoach Didy van der Lans verklaart de hype.

Sandra Ysbrandy staat in de keuken, ze maakt een winterse stamppot. En we hebben spannend boekennieuws.