Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 17 december 2019 17:10 NPO 1 40 min

Paul Rem doet een boekje open

Te gast: Raoul Heertje, Margriet Vroomans, Paul Rem, Francis Kuijk, Michael Varekamp en Esther Hart.

Schrijver en stand-upcomedian Raoul Heertje over de 8-delige serie Het Israël van Heertje en Bromet. Raoul Heertje en televisiemaker Frans Bromet voelen vanwege hun Joodse achtergrond een onverbrekelijke band met Israël, maar hebben ook kritiek op de politiek die het land bedrijft. Heertje woonde als student in Israël maar raakte daar teleurgesteld in wat hij ooit zag als het beloofde land. In de serie keert hij samen met Frans Bromet terug om uit te zoeken hoe Israël er heden ten dage voorstaat.

Ook presentatrice én groot muziekkenner Margriet Vroomans schuift aan; zij verzorgt op 1 januari het commentaar bij het NOS Nieuwjaarsconcert vanuit Wenen, en neemt daarmee het stokje over van Edwin Rutten. Hoe eervol vindt zij dat?

Conservator van Paleis Het Loo Paul Rem doet een boekje open over de koninklijke kerstkaarten die tekenaar en kunstschilder Rien Poortvliet decennialang ontwierp en voorzien van een persoonlijke wens opstuurde naar de koninklijke familie. Al deze kerstschilderijtjes zijn op dit moment te bewonderen in het Stedelijk Museum Schiedam, de woonplaats van wijlen Rien Poortvliet.

In de keuken oud-Heel Holland Bakt-kandidaat Francis Kuijk. En het opreden is van jazzvirtuoos Michael Varekamp samen met zangeres Esther Hart. Zij brengen het nummer Sleigh ride.