Tijd voor MAX

Amusement

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Wo 10 april 2019 17:10 NPO 1 40 min
Herhaald op 11 april 2019 NPO 1

Musampa's kwartfinale

Te gast: Kiki Musampa, Anne Moraal, Mathiska Lont, Anna Yilmaz, Marianne Weber en John de Bever.

Vanavond speelt Ajax in eigen huis in de kwartfinales van de Champions League tegen Juventus. Kiki Musampa weet hoe het is om als Ajacied de zo'n kwartfinalewedstrijd te spelen en belangrijk te zijn. In 1996 maakte hij het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Kiki vertelt aan onze tafel over zijn tijd bij het gouden Ajax van de jaren '90 en de kansen van het huidige Ajax.

Anne Moraal is radiomaker en debuteert nu als auteur met de roman 'Honden huilen niet'. Een boek over een Noord-Koreaanse vrouw die in Nederland in het enige Noord-Koreaanse restaurant van Europa komt werken. Anne zelf woonde een aantal maanden in Zuid-Korea en reisde twee jaar geleden af naar Noord-Korea om research te doen. Ze is in onze studio te gast en vertelt over haar ervaringen daar.

Verder: het is regelmatig in het nieuws, willen we weer meer insecten terug, dan moeten de tegels de tuin uit en het groen er in. Maar we hoeven echt niet allemaal meteen naar het tuincentrum, kijk eerst eens wat er in je tuin al staat, zoals bijvoorbeeld de paardenbloem. Boswachter Mathiska Lont legt uit.

En Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland Bakt, vertelt over de bakworkshop die ze gaf aan haar oma en de andere bewoners in verzorgingstehuis in Wijk en Aalburg. De koekjes die ze daar bakte, maakt ze nu ook in onze keuken.

Tenslotte een optreden van Marianne Weber en John de Bever die binnenkort een concert geven in het Circustheater in Scheveningen. Bij ons laten ze horen hoe dat gaat klinken!