Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Do 1 februari 2018 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 2 februari 2018 NPO 1

Moet biljarten een Olympische sport worden?

Te gast: onder anderen Dick Jaspers, Mischa Blok en Luc Enting.

Biljarter Dick Jaspers was al viermaal Europees kampioen, driemaal wereldkampioen én vestigde onlangs in het Duitse Magdeburg een indrukwekkend wereldrecord driebanden door veertig caramboles in vier beurten te maken. Wordt het, met het oog op de Nederlandse medaillespiegel, geen tijd dat biljarten een Olympische sport wordt? We kunnen het aan Dick zelf vragen, want hij is te gast.

Verder: Mischa Blok, presentatrice van het programma Radar Radio. Mischa werd geboren in Zuid-Korea en op haar tweede geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens de Olympische Winterspelen verruilt ze de Hilversumse studio voor de straten van Pyeongchang om voor de NPO Radio 1-serie Mischa says Hi op zoek te gaan naar typisch Koreaanse gebruiken en gewoontes en ook een heel klein beetje naar hoe Koreaans zijzelf nog is. Wij zijn benieuwd!

En de natuurfilm Wild is nu te bewonderen in de bioscoop, waarin het leven van drie dierenfamilies op de Veluwe tot in detail in beeld wordt gebracht gedurende alle vier de seizoenen, te beginnen met de winter. Daarbij zijn er hoofdrollen voor de vos, het edelhert en het wilde zwijn. Filmmaker Luc Enting werkte 2,5 jaar intensief aan deze documentaire waarvan André van Duin de voice-over insprak. Luc zit bij ons aan tafel om over zijn mooiste ervaringen tijdens het draaien te vertellen.