Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Wo 20 februari 2019 17:10 NPO 1 40 min
Herhaald op 21 februari 2019 NPO 1

Méér muziek met Joop en Janine van den Ende

Te gast: Joop en Janine van den Ende, Matteo van der Grijn, Julia van der Vlugt, Kefah Allush, Lynn Berger en Anna Yilmaz.

Theaterproducent Joop van den Ende en zijn vrouw Janine zitten aan tafel. Ze zetten zich in voor 'Méér Muziek in de Klas'. Met Joop en Janine spreken we over hoe belangrijk het is om kinderen al op school kennis te laten maken met muziek.

Bij ons ook acteurs Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, de hoofdrolspelers van het theaterspektakel 'Jumping Jack' dat in mei te zien is op het TT Circuit in Assen. Jumping Jack gaat over het leven van de roemruchte motorcoureur Jack Middelburg, in 1980 winnaar van de TT en vier jaar later op tragische wijze om het leven gekomen bij een race-ongeluk. We horen van Matteo en Julia meer over de voorstelling en samen met de Jumping Jack Band zingen zij de single van de bijbehorende soundrack 'Ride'.

Televisiemaker Kefah Allush is een veelzijdig man, als producent was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onder andere 'The Passion' en als presentator kennen we hem van programma’s als 'De Kist' en 'De Verandering'. Maar dat is nog niet genoeg: deze week verscheen zijn debuutroman 'De munt van Judea'. Een gesprek met deze duizendpoot.

De eerste keer wordt niet vergeten, maar de tweede keer van wat dan ook wel. Hoe dat zit zocht Lynn Berger uit voor haar boek 'De Tweede' over het zijn en krijgen van een tweede kind. Lynn is bij ons te gast, voor het eerst.

En in de keuken Anna Yilmaz, de winnares van Heel Holland Bakt.