Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Ma 20 januari 2020 17:10 NPO 1 42 min
Herhaald op 21 januari 2020 NPO 1

Laura Ponticorvo en Johnny Kraaijkamp over Verliefd op Ibiza de musical!

Te gast: Floris Kortie en Vera Kooper, Johnny Kraaijkamp en Laura Ponticorvo, Yoka Verduin en Mirjam Huffener, Janny en Mano Bouzamour.

Het is komende week 75 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Velen hebben het kamp niet overleefd, maar nog altijd zijn er overlevenden die de gruwelen die ze meemaakten willen doorvertellen aan de nieuwe generaties. Twee van hen zijn Lotty Huffener en Ernst Verduin, ieder jaar waren zij bij de herdenking van Auschwitz. Hun dochters Yoka Verduin en Mirjam Huffener vertellen.

Mano Bouzamour zijn ambitie wordt keer op keer beloond. Nadat zijn eerste boek ‘De belofte van Pisa’ al werd verfilmd, wordt nu van zijn tweede boek ‘Bestsellerboy’ een televisieserie gemaakt.

Zeven jaar geleden was er een film en nu is er de musical: Verliefd op Ibiza. Nog steeds met liefde in al zijn vormen, maar óók met veel diepgang, vertellen de hoofdrolspelers Johnny Kraaijkamp en Laura Pontivcorvo.

Presentator Floris Kortie en pianiste Vera Kooper staan vanaf 27 januari samen in de theaters met: Het jaar 250 na Beethoven. Ze treden op.

En Janny van der Heijden staat in de keuken. Zij maakt op deze Blue Monday een gerecht dat ons opvrolijkt.