Kleuters helpen ouderen

Te gast: Edwin Jonker, Gregory Sedoc, Janny van der Heijden, Margaret Blijleven, Diny Berendsen en Wouter Hamel.

Wat is de invloed van kleuters op een groep ouderen? Dat kun je zien in het nieuwe programma Kleuters tegen kwalen. Daar werden tien kleuters bij negen 80-plussers gezet. Margaret Blijleven, manager bij het verzorgingstehuis waar de opnames plaatsvonden, en bewoner Diny Berendsen vertellen vertellen hoe het was om hieraan mee te werken.

Verder: oud-hordenloper Gregory Sedoc was al regelmatig te zien als sportanalist bij de NOS en inmiddels heeft hij een eigen programma: Sportlab Sedoc. Daarin worden de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in de topsport onder de aandacht gebracht. Bij ons vertelt Gregory waarom hij dit programma zo graag wilde maken.

De winnaar van Project Rembrandt komt langs. In de serie kwam de kijker meer te weten over onze allerberoemdste kunstschilder en gepassioneerde schildertalenten deden hun best om zich als ware leerlingen van Rembrandt alle technieken van het oude schildersambacht eigen te maken.

Janny van der Heijden staat in de keuken. Ze maakt honing-sojakip met sesam, lente-ui, rijst, sperziebonen en gehakte pinda's. Dat alles voor minder dan 2,50 euro per persoon.

En acteur Edwin Jonker is te gast, onlangs werd bekend dat Edwin de rol van Oliver 'Daddy' Warbucks gaat vertolken in de musical Annie, die volgend jaar in de Nederlandse theaters terugkeert. Maar vóór die tijd speelt hij natuurlijk ook nog Jezus in de komende editie van The Passion. Genoeg om over te praten dus!

Tenslotte een optreden van jazz- en popmuzikant Wouter Hamel. Wouter is drukker dan ooit: zijn nieuwe single Live it up is net verschenen, zijn nieuwe album verschijnt in mei en dan staat er ook nog een concerttour gepland. Maar gelukkig heeft hij ook nog tijd om bij ons aan te schuiven.