Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Di 27 februari 2024 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 28 februari 2024 NPO 1

In het teken van Make-A-Wish Nederland

Te gast: Hanneke Verburg, Martinus Reuvers, Anne-May Reuvers, Sjoerd van Ramshorst, Tessa Vugts-Bosma, Jolanda Schieving, Charlotte van Riessen, Adla van Riessen-Verhage.

Uit onderzoek blijkt dat positieve emoties voor kinderen die ernstig ziek zijn een enorme impact hebben op hun gezondheid/behandeling. Make-A-Wish Nederland is hier al jaren van overtuigd en laat de liefste wensen uitkomen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Hanneke Verburg van Make-A-Wish Nederland vertelt waarom het uitkomen van die wensen zo belangrijk is.

De liefste wens van Martinus Reuvers werd vervuld na een periode van ernstige ziekte. Samen met zijn moeder Anne-May Reuvers kijkt hij terug op die periode en wat het vervullen van zijn wens voor hem betekende.

Sjoerd van Ramshorst is ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. Hij vertelt waarom hij het zo belangrijk vindt om zich hiervoor in te zetten.

Tessa Vugts-Bosma zet zich als vrijwilliger al jaren in voor Make-A-Wish Nederland. Ze vertelt over haar dankbare werk.

Jolanda Schieving is kinderneuroloog en vertelt waarom zij regelmatig kinderen met een neurologische aandoening doorstuurt naar Make-A-Wish Nederland.

De moeder en zus van de 7-jarige Stephanie, Adla van Riessen-Verhage en Charlotte van Riessen, vertellen over de moeilijke momenten die zij meemaken omdat Stephanie heel veel in het ziekenhuis ligt. Dat heeft een grote impact op het hele gezin.

Martinus Reuvers is groot fan van Willeke Alberti en treedt daarom op met een van haar nummers: De Glimlach van een kind.