Een wens in vervulling door Make-A-Wish

Veerkracht voor kinderen met een levensbedreigende ziekte

Tijd voor MAX staat op dinsdag 27 februari 2024 in het teken van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Presentator Sjoerd van Ramshorst is te gast. Hij was ooit zelf onderdeel van een wensvervulling en zet zich al jaren in als ambassadeur. Kinderneuroloog Jolanda Schieving vertelt waarom zij veel kinderen met een neurologische aandoening aanmeldt voor een wensvervulling. En de 11-jarige Martinus, wiens liefste wens werd vervuld, treedt op.

Ieder kind heeft magie nodig, sommigen meer dan anderen. Steun Make-A-Wish en laat wensen uitkomen  doneer via de website.

Leven in onzekerheid

Elke dag horen 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Wat volgt zijn maanden, jaren die volledig in het teken staan van ziekenhuizen, artsbezoeken en niet weten wat de toekomst brengt. Voor al deze kinderen wil Make-A-Wish Nederland hun wens vervullen. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en veerkracht geeft voor de toekomst.

Wensvervulling 5-jarige Darius

In Tijd voor MAX is de wensvervulling van Darius (5) te zien. Hij kreeg vorig jaar de diagnose leukemie. Er volgde een intense periode met chemotherapie en veel tijd in het ziekenhuis. Darius wil graag dierenarts te worden. Hij is heel leergierig en weet al veel van dieren. Na een zorgvuldige voorbereiding komt zijn wens uit.

Bijzondere ontmoeting

Ook de 7-jarige Stéphanie heeft een moeilijk jaar achter de rug, met maar heel weinig lichtpuntjes. Ze heeft een ernstige neurologische aandoening. Ze wordt heel blij van muziek en vooral van Woezel en Pip. Samen met haar ouders, broer en zus, ontmoet ze Woezel en Pip.

Kracht van wensvervulling

Kinderneuroloog Jolanda Schieving is overtuigd van de kracht van een wensvervulling, ook voor kinderen die niet in staat zijn om hun wens te uiten. “Als ik zie wat Make-A-Wish voor deze kinderen kan betekenen, daar kan soms geen medicijn tegenop”, vertelt Schieving.
Presentator Sjoerd van Ramshorst vindt het heel fijn om iets te doen voor kinderen die ernstig ziek zijn. “Als kind hoor je helemaal niet in het ziekenhuis te komen. Sommige kinderen zitten er soms wel maanden en als ze wel thuis zijn, worden ze ook nog dagelijks geconfronteerd met hun ziekte. Dat heeft een enorme impact op een kind. Daarom vind ik het zo mooi dat we kinderen kunnen laten vergeten dat ze ziek zijn”, aldus Van Ramshorst.

Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland heeft de ambitie voor alle (1500) kinderen die jaarlijks in aanmerking komen, de liefste wens te vervullen. Deze kinderen hebben een levensbedreigende ziekte en kunnen alle veerkracht en vertrouwen gebruiken. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is zorgvuldig gepland. Een bijzonder traject, waar een grote groep vrijwilligers maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. De positieve energie die het toeleven naar de wensvervulling kinderen en hun omgeving geeft, is precies wat nodig is om met de ziekte om te kunnen gaan.

Ieder kind heeft magie nodig, sommigen meer dan anderen. Steun Make-A-Wish en laat wensen uitkomen doneer via de website.

Tijd voor MAX in het teken van Make-A-Wish is te zien op dinsdag 27 februari 2024 om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

(Deze uitzending van Tijd voor MAX wordt mede mogelijk gemaakt door Make-A-Wish Nederland)

Geef een reactie