Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Vr 22 februari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 25 februari 2019 NPO 1

Gevonden foto's zorgen voor mooi project

Te gast: Ernst Lalleman, Alberto Stegeman, Hans Croiset, Elsie de Brauw, Splinter Chabot, Robèrt van Beckhoven en Dana Winner.

In 1987 vond fotograaf Ernst Lalleman in een vies, verlaten pand in Den Haag zes dozen met 235 grootbeeld kleurnegatieven. Hij verhuisde naar Spanje, nam de dozen mee, maar deed er niets mee. Totdat hij vorig jaar besloot alle foto’s te digitaliseren en niet wist wat hij zag. Nu is hij op zoek naar de mensen die op de foto's staan. Bij ons laat Ernst de foto's zien.

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman schuift aan om te vertellen over het nieuwe seizoen van het door hem gepresenteerde programma 'Undercover in Nederland'. Welke duistere zaken weten hij en zijn team ditmaal weer op te lossen dankzij de verborgen camera?

Acteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw komen langs in verband met de theatervoorstelling Heisenberg waarin ze allebei te bewonderen zijn. Werner Heisenberg was een Duitse natuurkundige die het onzekerheidsprincipe introduceerde in de klassieke fysica en daarmee een revolutie ontketende. In de voorstelling Heisenberg, een bewerking van een stuk van de Britse toneelschrijver Simon Stevens, gaan beide hoofdrolspelers tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar en daarmee naar een onzekere toekomst.

Verder: Splinter Chabot, 22 jaar en voorzitter van de JOVD, maakt zijn debuut als presentator in 'Splinter in de politiek', waarin hij zes weken lang telkens een ander thema in de Haagse politieke jungle behandelt: imago, druk, media, idealen, campagne en macht. Ook de geheime gangen van het Binnenhof en Het Torentje schuwt hij niet en hij spreekt naast politieke kopstukken ook sluwe spindoctors. We horen van Splinter hoe de Haagse slangenkuil hem tot dusver bevalt.

En in de keuken gaat Robèrt van Beckhoven voor hartig. Hij maakt bladerdeegkoekjes met kaascrème.

Tenslotte een optreden van de Vlaamse zangeres Dana Winner. Met haar theaterprogramma 'Eerste Liefde' is ze momenteel op toer in Nederland en bij ons zingt ze samen met haar liveband één van de mooiste nummers uit dit concert.