Tijd voor MAX

Amusement

Tijd voor MAX ontvangt van maandag tot en met vrijdag boeiende bekende en onbekende Nederlanders.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 19 maart 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 20 maart 2019 NPO 1

Een dag voor de Provinciale Statenverkiezingen

Te gast: Liesbeth van der Heide, Koos van Plateringen, Vrouwkje Tuinman, Kees Boonman, Ted van Essen en Mell & Vintage Future.

Politiek commentator Kees Boonman praat ons bij over de Provinciale Statenverkiezingen van morgen.

Met Liesbeth van der Heide, onderzoeker bij Clingendael Instituut en Universiteit Leiden, praten we over de aanslag in Utrecht.

Verder: Koos van Plateringen, bekend als deskundige bij het programma Shownieuws, heeft nu ook een eigen programma: De dag van je leven. Daarin gaat hij met Bekende Nederlanders terug naar een bijzondere plek en verrast hen met persoonlijke boodschappen van mensen die een belangrijke rol in hun leven hebben gespeeld. Bij ons vertelt Koos waarom dit voor hem een droom is die uitkomt.

Ook te gast is dichteres en romanschrijfster Vrouwkje Tuinman. Zij was de geliefde van dichter en schrijver F. Starik, die een jaar geleden overleed. Postuum is nu 'Klaar' verschenen, zijn laatste boek waarin F. Stariks verhalen over zijn dementerende moeder zijn gecombineerd met zijn eigen ervaringen als hartpatiënt. Vrouwkje heeft het boek geredigeerd en vertelt hoe dat voor haar was.

Ted van Essen schuift ook aan. Met hem hebben we het over aandoeningen die nog weleens tot een foute diagnose leiden. Zo wordt bij een uitstralende pijn vanuit de bil naar het been nogal eens aan een hernia gedacht, terwijl het soms om iets heel anders blijkt te gaan: om het piriformis syndroom bijvoorbeeld. Onze huisarts legt uit wat het is.

Tenslotte een optreden van de band Mell & Vintage Future, met onder andere de kleindochter van Cats-zanger Piet Veerman. Ze zingen 'Forever', hun nieuwste single.