Tijd voor MAX

Amusement

Compilatie van fragmenten van de afgelopen week.

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Ma 23 september 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 24 september 2019 NPO 1

Dries Roelvink met Sophietje

Te gast: Janny van der Heijden, Dries Roelvink, Jeanine Janssen, Kim Schmitz, Petra Stienen, Maartje van Wetering en Porgy Franssen.

Acteurs Maartje van de Wetering en Porgy Franssen zijn te gast om te vertellen over de theatervoorstelling Peachez waarin ze beiden te zien zijn. Peachez gaat over een fatale liefdesgeschiedenis en is een theaterbewerking door Toneelgroep Maastricht van de gelijknamige succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer.

Arabiste, voormalig diplomate en Eerste Kamerlid Petra Stienen zit bij ons aan tafel. Zij is geboren in Limburg (Roermond) en heeft een nieuw boek uit, Vergroot je Charisma.

In de Human-serie We zien ons worden de bewoners van de Geleense wijk Lindenheuvel een jaar lang gevolgd. Het is een wijk waar na het verdwijnen van de mijnen en de ontkerkelijking de sociale cohesie is afgenomen. De Geleense wethouder Kim Schmitz vertelt, die eenzaamheid in haar portefeuille heeft.

MAX-ombudsman Jeanine Janssen is eveneens te gast; ditmaal niet om een netelige kwestie op te lossen, maar om te vertellen over haar fijne jeugd in het Limburgse Echt, waar ze onder meer met lapjes op de stoffenmarkt stond.

Ook culinair journaliste Janny van der Heijden is aanwezig.

Qua optreden is er Dries Roelvink, die zijn nieuwe single Sophietje ten gehore komt brengen.