Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Do 28 februari 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 1 maart 2019 NPO 1

De kracht van plastic

Te gast: Edwin en Liesbeth ter Velde, Willem Post, Stef Bos, Lieke Anna, Ron Brandsteder en Mounir Toub.

Aan tafel Edwin en Liesbeth ter Velde. Ze maakten een tocht van 2400 km over de barre ijsvlakten van Antarctica in een auto van gerecycled plastic, de Solar Voyager. Hun doel: aantonen dat afval zoals plastic geen waardeloze rommel is maar juiste een prachtige hernieuwbare grondstof. Ze vertellen over hun avontuur.

Met Willem Post hebben we het over de mislukte Amerikaans-Noord-Koreaanse top in Hanoi. En de Amerikadeskundige vertelt ook over het verhoor in het Huis van Afgevaardigden van Donald Trumps voormalige vertrouweling en advocaat Michael Cohen.

Verder: zanger en tekstschrijver Stef Bos en kunstfotografe Lieke Anna zijn te gast. De twee maakten samen het pas verschenen boek 'Ruimte', waarin Stefs gedichten, overpeinzingen en nieuwe liedteksten worden begeleid en versterkt door de unieke foto’s van Lieke. Naast het boek Ruimte is er ook de gelijknamige theatertournee van Stef waarmee hij momenteel door Nederland trekt. In onze studio zingt hij daarvan één van de mooiste nummers.

Ron Brandsteder schuift ook aan. Hij vertelt over zijn terugkeer op NPO Radio 5. Na een korte afwezigheid is hij vanaf 1 maart weer elke vrijdag te horen op de radio. Wat kunnen we verwachten van zijn 'Ron wacht op de nacht'?

En in de keuken staat topkok Mounir Toub.