Bracha van Doesburgh over het tweede seizoen Oogappels

Te gast: Mathiska Lont, Hans van Maanen, Frank Boeijen, Elis Ligtlee, Bracha van Doesburgh en Anouk.

Hoewel het pas februari is, lopen door de hoge temperaturen veel bomen al uit. Zo ook de wilg. Hij oogt een beetje lelijk en staat langs de wegen, waardoor je niet altijd oog voor hem hebt. Boswachter Mathiska Lont wil daarom graag een pleidooi houden voor de wilg.

De Rijn komt bij Lobith ons land binnen, in de Middeleeuwen werden heksen vervolgd en Nederland werd op 5 mei bevrijd. Het zijn zomaar wat weetjes uit de Grote Encyclopedie van Misvattingen die wetenschapsjournalist Hans van Maanen schreef. In het boek veegt hij de vloer aan met een aantal overtuigingen die we sinds jaar en dag voor waar aannemen, maar die bij nader onderzoek eerder onder de noemer ‘nepnieuws’ te scharen zijn.

Zelf was ze altijd één van de favorieten bij het baanwielrennen, maar twee jaar geleden zette Elis Ligtlee een punt achter haar topsportcarrière. Met Elis spreken we over het WK baanwielrennen dat vandaag in Berlijn begint.

In de serie Oogappels volgen we vier gezinnen, allemaal met problemen over social media, drugs, merkkleding en seks. De maatschappelijke druk op ouders om hun kinderen perfect op te voeden is voor velen herkenbaar. Met actrice Bracha van Doesburgh bespreken we het tweede seizoen, dat binnenkort te zien is op NPO 1.

In de keuken staat de winnares van Heel Holland bakt, Anouk Glaudemans. Ze maakt een heerlijke appelnotenkoek!

Het optreden is van Frank Boeijen. De singer-songwriter trekt met een nieuwe tour langs de theaters en bezoekt vandaag de Tijd voor MAX-studio.